Българска компания предлага софтуерно решение за увеличаване на клиентската лоялност

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria “Update”

15:52 | 25 септември 2020
Обновен: 15:52 | 25 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Българските онлайн търговци са изключително отворени към нови решения и методологии, които им помагат да генерират повече продажби. Това коментира в подкаста Update на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елена Кирилова основателят на софтуерната компания Cintelly Георги Сердаров.

Фирмата му стои зад софтуер, който предлага анализ на потребителските данни и решения за увеличаване на лоялността на клиентите.

По думите на Сердаров причината за създаването на една лоялна клиентска програма не е да се дават допълнителни бонуси и привилегии на лоялните клиенти, а да се следи тяхното поведение и поръчките им. В такива случаи обект на анализа е по думите му „безценна информация“, като това колко често поръчват тези хора, какви суми харчат, които клиенти се връщат, кои са нови и т.н.

Ако бъде използвана правилно, „тази информация може да бъде компас“ в развитието на компанията и създаването на стратегия, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, посочва Сердаров.

По думите му привличането на нови клиенти е особено скъпо начинание, свързано с повече разходи за реклама. Често обаче новите клиенти не остават за по-дълъг период от време, а правят една или две поръчки. Оптимизирането на връзките с лоялните клиенти обаче води до ръст в продажбите, твърди още гостът.

Зад Cintelly стоят той и още четирима души, но компанията търси нови кадри, с които да разшири екипа си, най-вече в областта на продажбите, поддръжката и комуникацията с клиенти.

За разлика от редица компании, които пострадаха от коронакризата, тази българска компания се радва на успех в последните месеци.

„Пандемията беше като един катализатор за нас. По време на една такава икономическа криза много бизнеси и търговци започват да се замислят как могат да оптимизират и да увеличат продажбите си. Най-евтиният начин да се направи това е като се съсредоточат върху лоялните си клиенти, клиентите, които познават бизнеса. Това са клиентите, към които най-лесно се продава и най-евтино може да се задържи тяхното внимание“, категоричен е Сердаров.

Какви данни анализира решението на Cintelly и как те могат да помогнат на онлайн бизнесите можете да чуете в пълния запис.