Иновациите сега са ключови за бързото рестартиране на икономическите процеси

Иван Михайлов, председател на УС на БРАИТ, Бизнес старт, 26.03.2020

10:56 | 26 март 2020
Обновен: 11:02 | 26 март 2020

Българска работодателска асоциация "Иновативни технологии" (БРАИТ) е първоприемникът на Асоциацията на бизнес клъстерите. Ние обединяваме над 20 организации. Това са асоциации, сдружения и работодатели, които са в сферата с висока добавена стойност, иновациите и с фокус върху образованието. Това каза Иван Михайлов, председател на УС на БРАИТ, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

„Обхващаме висок спектър от съществени и приоритетни дори и в тази кризисна ситуация сфери на икономиката. Стигнахме до заключението, че е време да има по-голямо обединение на тези организации“. 

По думите му необходимостта от подобна организация в условията на криза е все по-осезаема.

"Опитваме са да помагаме с практични решения, но и с идеи как може нещата да се случват по-бързо, така че икономиката първо да се запази и след това да се рестартира". 

Според него са обединили усилията си в правилен момент. 

„През последните 2 седмици образованието се промени и вече моделът е много различен. Той най-вероятно ще остане такъв в дълъг период от време, защото се доказа, че е възможно прилагане на технологии за съвременно образование“. 

Михайлов отбеляза, че достъпът до знания ще стане по-добър и по-бърз. 

"Иновациите сега са ключови за по-бързото рестартиране на икономическите процеси. Те ще бъдат ускорител. Важно е образованието да подкрепя бизнеса, защото ние ще имаме нужда от бързо навлизане на определено знание и много по-голяма гъвкавост".

Вижте целия разговор във видеото.