Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Бичите настроения получават подкрепа от занижените прогнози на Wall Street

Димитър Калъпов, Head of Trading и инвестиционен консултант на Варчев Финанс, Георги Божидаров, старши трейдър на Варчев Финанс, Петър Миланов, главен брокер на Варчев Финанс, Бисер Варчев, водещ Insider, 19.07.2020

20:46 | 19 юли 2020
Обновен: 21:25 | 19 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова

Глобалните икономически данни и финансовите отчети надминават прогнозните очаквания. Прогнозите на Wall Street са значително занижени (включващи най-лошите сценарии, страхове и очаквания за компаниите). Реалните данни са „по-малко“ лоши, т.е. са добри в очите на инвеститорите и подкрепят бичите настроения сред трейдърите. Това заяви Бисер Варчев, водещ на предаването Insider.

“Започна сезонът на отчетите. Всички трейдъри са отправили поглед към корпоративните данни, които ще бъдат основен двигател през следващите седмици. Финансовите показатели от последното тримесечие ще отчетат реалното влияние на короновирусната пандемия върху компаниите и техните печалби и респективно върху цените на акциите им.“

„Wall Street имат занижени очаквания, включващи най-лошите сценарии за печалбите на компаниите. А реалните цифри всъщност надминават очакванията. Въпросът, който сега излиза на дневен ред, е дали растежът на нетния доход ще възобнови възходящата си тенденция“, обяснява Бисер Варчев. 

„Все пак се очаква възстановяването да отнеме няколко тримесечия, като прогнозите са за спад от 21,5% в печалбите на компаниите в S&P 500 през тази година. През следващата година обаче прогнозите са печалбите да нараснат с 28,2%. Това е голям оптимистичен обрат, дори и за трайните оптимистични стандарти на повечето анализатори на Wall Street“.

По думите на водещия сред инвеститорите на Wall Street се наблюдава увеличение на експозиците в сектора на технологиите и в сектора на здравеопазването. В тези области се очаква компаниите да просперират от ускоряването на дигитализацията и цифровите услуги.

В рамките на предаването участие взимат и Димитър Калъпов, Head of Trading и инвестиционен консултант на Варчев Финанс, Георги Божидаров, старши трейдър на Варчев Финанс, Петър Миланов, главен брокер на Варчев Финанс. Те ще коментират различни актуални теми от световните пазари.

За финал зрителите могат да се запознаят с подбрани трейдинг тънкости и техники от водещия Бисер Варчев.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Всички гости на предаването Insider може да гледате тук

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.