ИмоТиТе

Неделя, 21:00 часа
Водещ: Христо Николов

110 къщи ще бъдат построени в първата фаза на изграждане на River park в София

Ори Нив, главен изпълнителен директор на компанията Real Estate Developments, "Имотите", 3 ноември 2019 г.

13:11 | 4 ноември 2019
Ори Нив, главен изпълнителен директор на Real Estate Developments. Снимка:Bloomberg TV
Ори Нив, главен изпълнителен директор на Real Estate Developments. Снимка:Bloomberg TV

В последните два месеца над две хиляди души проучиха проекта River Park и пожелаха повече информация за него, а в последния месец и половина имаме над 15 сделки. Наблюдаваме на пазара търсене на имоти във висококачествени комплекси, които ще предоставят общност, а не просто недвижим имот. Това каза Ори Нив, главен изпълнителен директор на компанията Real Estate Developments, в предаването "Имотите" с водещ Христо Николов.

"Основната ни целева група са семействата, които имат, или предстои да имат деца. Професиите са – работещите в сектора на ИТ, банкови и финансови компании, адвокати."

"Усилието ни е да привлечем като купувачи българи и хора, които ще живеят в комплекса, а не просто инвеститори, които няма да ползват жилищата в голяма част от времето", посочи гостът.

Според Ори Нив 75% от терена ще бъдат зелени площи и къщите ще бъдат с големи отстояния една от друга. Локацията също е отлична – близо до ски лифта и до един от големите търговски центрове.

"В комплекса ще живеят 352 семейства и стотици деца ще отраснат там" заяви той.

Името River Park идва от факта, че на източната граница на парцела има малка река. В цялото разположение на проекта ще има над три хиляди дървета. Теренът е дълъг над 700 метра и е широк 300 метра. Парцелите са два – основният с къщите е с площ 215 декара, а по-малкият е с площ пет декара. Общата РЗП на всички 352 къщи ще е 90 хиляди квадратни метра, включително с подземното ниво.

"Имотът се изгражда на три фази – в първата ще бъдат построени 110 къщи, след като ги продадем, ще изградим още 120 и в третата фаза ще построим останалите. За целия проект ще бъдат нужни пет години", каза в заключение Нив.

Целия разговор вижте във видеото.