Давос: Франция ще запази прогнозата си за ръста от 1,7% за 2019

Бруно льо Мер, финансов министър на Франция

13:25 | 25 януари 2019
Автор: Петър Стоянов
Бруно льо Мер, финансов министър на Франция. Снимка: Bloomberg
Бруно льо Мер, финансов министър на Франция. Снимка: Bloomberg

Френският финансов министър Бруно льо Мер дискутира предстоящите реформи във Франция през тази година, данъчните съкращения и дневният ред на страните от Г-7. Льо Мер разговаря с журналистката на Bloomberg Франсин Лакуа на годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария за предаването "Bloomberg Daybreak: Europe". 

Френският министър потвърди, че правителство остава решено да изпълни прогнозата си за ръста на икономиката от 1,7% през 2019. Позовавайки се на думите на президента Еманюел Макрон, той каза, че страната ще продължи по пътя на реформите. А сред основните реформи са: реформа в пенсионната система, реформа на програмата за осигуряване на безработните и реформа в сектора на държавните служители.

"Ние вярваме, че ако искаме да получим някакви резултати и да подобрим икономическата ситуация на всички хора във Франция трябва да продължим по пътя на реформите."

Според него данъчните съкращения, които вече се въвеждат, ще подпомогнат ръста на икономиката. Правителството цели да намалим публичните разходи, за да намалим данъците, каза още той.

Цялото интервю гледайте във видеото.