Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Тенденциите в 3D индустрията са свързани с дигитализация на съдържанието

Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Chaos Group; Мирослав Стойчев, Вицепрезидент "Утвърдени продукти"; Явор Трифонов, Вицепрезидент "Облачни услуги, нови продукти и стратегически партньорства"; Bloomberg TV Bulgaria интервю; 27.07.2020

20:03 | 27 юли 2020
Обновен: 09:14 | 28 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Тенденциите в областта на 3D индустрията са свързани с дигитализация на съдържанието. Много често в продуктовия каталог на дадена фирма снимките на продуктите са начертани с 3D апликация и са направени фотореалистично с "изрендване" на повърхността. Това стана ясно от разговора на Вероника Тонева с Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Chaos Group; Мирослав Стойчев, вицепрезидент "Утвърдени продукти", и Явор Трифонов, вицепрезидент "Облачни услуги, нови продукти и стратегически партньорства", за рубриката "Bloomberg TV Bulgaria интервю".

Chaos Group стартира дейност през 1997 г., когато  започва като компания за реклами с 3D технология, разкри съоснователят и изпълнителен директор на компанията Петър Митев.

Впоследствие, в рамките на няколко месеца, започва писането на софтуерните продукти, които и досега са на пазара. Компанията е лидер в областта на компютърната графика. Разработва технологии за филмовата, ахитектурната и автомобилната индустрия. В София за нея работят над 300 души. Chaos Group има развойна дейност в Чехия, офиси в САЩ, Корея и Япония.

Пробивът ѝ е направен с продукта V-Ray, който е наличен за много платформи. Развиват и продукта Corona.

Явор Трифонов, вицепрезидент "Облачни услуги, нови продукти и стратегически партньорства", коментира, че последното поколение на  V-ray, -  V-ray 5, цели оптимизиране на скоростта на изчислителния процес, но има нови фийчъри. "Сега, след като е създадено изображението и е минал изчислителният процес, могат да се правят постпродакшън модификации. От година и половина предлагаме услуга за cloud render – за изчисляване на изображенията в облака", поясни той.

Мирослав Стойчев, вицепрезидент "Утвърдени продукти", посочи, че връзката с крайния клиент е в основата на процеса на работа на Chaos Group. Над 98% от продажбите на компанията са извън България.

По думите на Явор Трифонов облачните услуги дават време на дизайнерите за повече творчество.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички участници в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria интервю" вижте тук.