BT Sport и Sky Sports платиха 4,46 млрд. паунда за Висшата лига

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 11.04.2019 г.

20:30 | 11 април 2019
Обновен: 18:41 | 6 юни 2020
Ван на BT Sports в Лондон Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Договорът за телевизионните права върху английската Висша лига официално бе подновен и той възлиза на стойност 4,46 млрд. британски лири. Това разбрахме от водещите на Index Sport Цветин Филипов и Александър Костадинов.

Двата телевизионни спортни гиганта BT Sport и Sky Sports са платили с около 500 млн. лири повече за правата върху излъчването на най-комерсиалния клубен шампион в света в сравнение с предходния период. Те получават правото да излъчват и разпространяват всички мачове от лигата за периода 2019-2022 г.

Манчестър Юнайтед пък е част от следващата голяма тема, защото най-титулуваният английски отбор обяви, че ще предостави около 200 млн. паунда за трансфери това лято на новия си постоянен треньор Оле Гунар Солскяер.

Норвежецът вече може по-спокойно да заработи на поста си и да помисли за селекция след края на сезона, като медиите на „Острова“ вече имат някои идеи за предстоящите събития. Предполага се, че Солскяер се е насочил към имена от ранга на Рафале Варан, Калиду Колибали, Джейдън Санчо и Калъм Хъдсън-Одой, а в обратната посока се очаква да тръгнат Ерик Баи, Алексис Санчез, Маркос Рохо, Фред и още редица други, които не оправдават очакванията на мениджъра.

Григор Димитров и Благой Иванов също намират своето място в епизода от предаването, като първата ракета на България се готви за триумфално завръщане на корта, прекарвайки последните няколко месеца в лечение на раменна контузия. „Багата“ от друга страна води подготовка за третия си мач под егидата на UFC и макар плановете пред него да са предначертани, той не скри желанието си да получи реванш срещу Александър Волков, за дето руснакът го победи преди няколко години в една друга организация.

Какви са новите фронтове на войната между Nike и Adidas ще разберете, ако проследите епизода на предаването.