Bloomberg: Актуални новини

Ритика Гупта, Bloomberg

19:24 | 9 ноември 2021
Преводач: Вера Рашева

Президентът Байдън e подложен на натиск как да се справи с растящите цени на бензина. Предстои администрацията да разгледа енергийните перспективи на САЩ, преценявайки възможностите за намаляване на енергийните цени, включително и използването на стратегическия петролен резерв. ОПЕК+ игнорира молбите на някои от най-големите потребители на петрол в света, включително и на САЩ, Япония и Индия, за увеличаване на доставките, за да се задоволи повишеното търсене.

Пентагонът планира да вложи 2 милиарда долара до началото на март в бързи поръчки за персонализирани полупроводници, които се използват за оръжия, например за бомбардировачите Б-2, преди да се закрие производствената им линия. GlobalFoundries Inc. продаде завода във Фишкил, Ню Йорк, който произвежда специализираните чипове, използвани в системи, зависими от GPS, и новият собственик няма да ги произвежда.

Израел ще позволи на някои групи туристи да влизат в страната, дори и ако не са с бустерни дози, съобщиха министерствата на здравеопазването и туризма. Ще се изискват тестове. Групата ще трябва да пътува като затворена „капсула“ и ще трябва да избягва места с много хора.