Гърман: iPhone 13 изглежда добър ъпгрейд от по-стари модели

Марк Гърман, Bloomberg

15:31 | 28 септември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Последните смартфони на Apple – iPhone 13, 13 mini, 13 Pro и 13 Pro Max пристигнаха и аз намерих време да разгледам функциите на 13 Pro Max.

Ето какво открих досега.

Преносът на данни от моя Айфон 12 беше безпроблемен с новия инструмент за директен трансфер през Wifi и Bluetooth, а не архива, който пазя в iCloud.

Това, което веднага прави впечатление е бързината с която отваряте различни приложения, преминавате през различните екрани и колко гладко се движи всичко, включително игрите. Причината е новият дисплей наречен ProMotion.

По-малкият прорез на дисплей прави впечатление, когато го сравнявате с iPhone 12 и по-ранните версии, но не мисля, че изобщо има някакво значение за преживяването на потребителя.

Камерите наистина изглеждат по-мощни и дават по-ясно изображение.

Много ми хареса новата функция за филтри наречена Styles.

Новият кинематографски режим също е много интересен, но за сега не много практичен. И продължавам да мисля, че двете нови функционалности можеха да бъдат добавени към iPhone 12 с ъпдейт на софтуера.

Но Apple все пак трябва да продава нови телефони.

Едно нещо, което веднага прави впечатление е, че телефонът тежи повече. Сигурно е заради по-голямата батерия и подобрените камери.

Досега iPhone 13 изглежда много добър ъпгрейд за всеки, който досега е ползвал iPhone 11 или по-стар модел.

Но не мога да го препоръчам за човек, който вече има iPhone 12. Освен ако не го намерите на наистина добра цена при някой от мобилните оператори, които правят намаления, за да продават повече устройства и да набират повече абонати.