Silver Mines залага на търсенето на соларни панели

Антъни Маклър, управляващ директор, Silver Mines

20:00 | 14 септември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Какви са очакванията ви? Защо се правят инвестиции в тези акции? Какво ще бъде търсенето?

Silver Mines Ltd развива проекта Боудънс за добив на сребро. Това е най-голямата мина за сребро в Австралия от месеци. Капиталовите разходи са 15 млн долара и находището е първоначално за около 6 млн унции годишно.

Ние искаме да използваме около 35% от ресурсите, които са около 275 млн унции. Има малко цинк и олово, основното е сребро.

С размерите на тези ресурси, има възможности за увеличение на производството в бъдеще от това находище.

Увеличението на инсталациите от слънчеви панели е фактор за оптимистичната прогноза за среброто, твърдят много анализатори. Къде очаквате да се появи това търсене?

Миналата седмица администрацията на Байдън каза, че иска да развива повече слънчева енергия. Обявиха, че 40-45% от произведеното електричество в Америка до 2035г ще бъде от слънчева енергия. Това е чудесна новина за нас, защото среброто е основен компонент в производството на слънчеви панели и енергия.

САЩ е голяма страна. Виждаме и другаде ръст – Австралия, както и Близкият изток, който също е огромен пазар за слънчеви панели и сребро.

Напоследък имаше технологичен напредък, насочен към намаляване на обема сребро, използвано в слънчевите панели. Ще засегне ли това прогнозата ви?

Технологиите търсят евтини алтернативи, но среброто се използва в електрониката, не само в слънчевите панели, но и в електромобилите и почти всички електронни устройства.

Причината да това е защото е най-добрия проводник сред металите. Никой друг не може да го замени.