Работодателите в САЩ: Ваксинирайте се или си отивайте

Кара Уетцъл, Bloomberg News

08:31 | 27 август 2021
Преводач: Антон Груев

Дали пълното одобрение от Агенцията по храните и лекарствата ще повратната точка, която ще накара хората да се ваксинират?

Проучвания показват, че повече хора биха се имунизирали, ако препаратите получат пълно одобрение от регулаторите.

Очаква се доверието към ваксините да се увеличи. Все повече компании започват да следват еднаква политика и да задължават служителите си да се ваксинират. Goldman Sachs и CVS вече го направиха.

Delta Air lines представи малко по-различен метод – тя ще таксува служителите си с $200 месечно, докато не се ваксинират. Все повече работодатели вярват, че така ще увеличат общия процент ваксинирани.

Moderna казаха, че са завършили процеса по кандидатстване за цялостно одобрение.

Обикновено Агенцията по храните и лекарствата разглежда такива документи в рамките на 8 месеца, но в този случай процесът ще бъде ускорен и от компанията се надяват той да бъде завършен 2 пъти по-бързо.

Johnson & Johnson представиха данни, според които реимунизационна доза от тяхната еднодозова ваксина значително увеличава антителата срещу Ковид-19, което увеличава аргументите за реимунизация с нея. Това е нещо, което здравните власти също ще разгледат.

Група учени, подкрепяни от СЗО поискаха подкрепа за разследването си.

СЗО бяха критикувани за това, че не са проучили теорията, че вирусът произлиза от лабораторията в Ухан.

Учените поискаха спешна подкрепа, защото колкото повече време минава, толкова по-трудно ще стане да съберат доказателства и да получат ясни отговори за произхода на вируса.