Растежът в Китай ключов за триумфалното тримесечие на Apple: Wedbush Securities

Дан Айвс, управляващ директор на Wedbush Securities

18:35 | 29 юли 2021
Обновен: 18:48 | 29 юли 2021
Преводач: Антон Груев

Всичко се върти около Китай. Растежът там е главозамайващ. И той е ключов за прогнозата на Apple и реализацията на суперцикъла и основна причина за пазарната капитализация, която според мен ще достигне 3 трилиона долара през следващите 6 до 9 месеца.

Ако погледнем по-общо, тримесечието наистина беше триумфално, особено имайки предвид недостига на чипове, който трябваше да понижи приходите от айфони с между 3 и 4 милиарда.

Мисля, че Тим Кук постъпва много интелигентно като поставя нещата така. Както сме виждали, Apple винаги е била много по-предпазлива от останалите компании. Тя затвори всички свои магазини в Азия въпреки че ситуацията с ковид се подобряваше.

През това тримесечие компанията ще бъде по-консервативна в прогнозата си. Всичко зависи и от разпространението на устройствата.

Близо 25% от притежателите на iPhone не са актуализирали модела си през последните 3 години и половина. И ако разгледате очакванията на инвеститорите, голяма част от тях значително подценяват търсенето. Това е удължен суперцикъл.

Apple постоянно обещава по-малко и постига повече и ето защо Тим Кук се справя почти толкова добре с всичко, колкото спорист във финал на олимпийско състезание.

Вижте втора част на видеото.