Рут Порат e оптимист за облака

Даниъл Флакс, старши анализатор на проучвания в Neuberger Berman

19:58 | 28 юли 2021
Обновен: 20:04 | 28 юли 2021
Преводач: Петя Кушева

Емили, това говори за иновациите, които компанията прилага. Очевидно Google или Alphabet са инвестирали по време на спада. Резултатите бяха силни и рекламодателите се връщат.

Но аз мисля обаче, че това което ще има значение за тези процеси през следващите няколко тримесечия и няколко години е способността да продължат да въвеждат иновации, да инвестират в своите хора. Да излизат с диференцирани решения за търсачката, за YouTube, за Google облака - реално разширяване на основните двигатели. Като цяло положителните новини са много.

Ще трябва да видим как ще се развият следващите няколко месеца в условията на делта варианта и щамовете, които неизбежно ще го последват.

Но това, което виждаме тук, в САЩ, и очевидно в зависимост от държавата в световен мащаб е, че компаниите които са в състояние да правят иновации и да инвестират в предоставяне на стойност на своите клиенти, независимо дали са потребители или бизнеси през този период. Тези които не се страхуват да рискуват и инвестират, те могат да станат по-силни.

Това е наистина важна част от развитието на Alphabet - със сигурност в търсачката и безспорно в техния облачен бизнес.

Така че няма съмнение, че обстановката остава много непостоянна, но това ще е ни съпровожда в обозримото бъдеще според мен.