Cisco: За чиповете трябват публично-частни партньорства

Чък Робинс, главен изпълнителен директор на Cisco

15:30 | 27 май 2021
Преводач: Мария Попова

Краткосрочното решение е съществуващите производители да увеличат капацитета си и то да увеличат капацитете си по начин, който е регионално диверсифициран. Смятам, че това е важно. За Съединените щати, за Европа за други големи региони проблемът с инвестициите не само в полупроводници, но и в други статегически технологични сфери на бъдещето е изключително важен.

Изискванията за публично частно партньорство трябва да се изградят по начин, какъвто не сме виждали в историята. Това е много важно в момента, защото независимо дали говорим за изкуствен интелект, за полупроводници, за следващото поколение 5G или 6G, тези сфери трябва да ги планираме заедно и да изграждаме технологиите на бъдещето.

Искаме да имаме доверие в снабдителната ни верига независимо къде се намира. Има много технологии, които ни реално вграждаме в нашите продукти, които гарантират надеждността, гарантират, че са оригинални и всички тези неща. Ние ще продължим да работим така, имаме доверие. Ние използваме Trust технологията в много продукти. Могат да се направят много неща, но поради редица причини, има логика в географското разнообразие.

 

Има – има възстановяване, въпреки трагичната ситуация в някои части от света и ние работим по това със служителите си в Индия и други държави. Но наистина смятам, че с широкото разпространение на ваксините, вече видяхме доста силно търсене през миналото тримесечие. Ще продължим да го виждаме с отварянето на икономиката. Компаниите ще инвестират в технологии и има причина да сме оптимисти.