Какъв е графикът на автономните коли на Lyft

Джон Цимер, съосновател и президент на Lyft

17:30 | 27 април 2021
Преводач: Силвия Грозева

До момента сме направили над 100 хиляди пътувания с автономни коли. Те са имали и резервен шофьор. Ако питате кога ще свалим шофьора, това вероятно ще стане в следващите 2-3г.

Обявихме партньорство за пускането им в много градове през 2023г. Ще продължим да увеличаваме техния брой.

Вече говорихме, че в момента се занимаваме с B2B /би-ту-би/ - доставки за бизнеса. Така можем да станем платформа за търговците на дребно. За да имат национална инфраструктура за доставки, също и в Канада, без да се налага да разчитат на потребителския пазар.

Но сме изключително силно фокусирани върху това, което правим добре. Това ни позволи да увеличим пазарния си дял, да подобрим услугите си за шофьори и пътници в последните няколко години.

Този фокус е върху пътническите превози.

Според нас това е възможност за много трилиони долари.

Изисква и разширяване на усилията.

Най-важното за нас е, че това бе правилната дългосрочна транзакция за нас и акционерите ни. И че хората и технологията отиват на място, където ще бъдат напълно оценени.

Всички членове на екипа преминават към дъщерната фирма на Toyota, Woven Planet. Те вярвам в нашия подход на водена от данните автономия и как  се свързва с мрежата.

Имаме дългосрочни възможности за работа с компания, която по продажби за миналата година бе най-големия производител на автомобили.