Свърши ли горивото на Tesla

Хилари Креймър, главен инвестиционен директор Kramer Capital Research

15:30 | 27 април 2021
Автор: Силвия Грозева

Свърши горивото на Tesla не само защото май имат ограничения в капацитета. Илън Мъск вярва, че е овладял ситуацията, защото ще прави микропроцесори, но в края на краищата не стигат на Tesla, за да продължава с тези извънредни приходи.

Макар и маржините им да са на 5,7%, хората очакват повече от това.

Проблемът с конкуренцията е реален - от Nio и другите.

Tesla вложи много пари и време, а всички останали я настигат – от Детройт – GM и Ford, в Германия и Япония, както и традиционните автопроизводители.

Има и друго – доставчиците на автономните коли.

Много пари са вложени там. Много пари, които се въртят из компании като Microvision /MVIS/ - те се удвоиха за два дни.

Всичко е заради данъците. Вярвам, че пазарът ще продължи да расте, защото председателят на Фед Пауъл ще държи лихвите ниски. Те ще изостават, вместо да изпреварват инфлацията, която е много реална, но силно манипулативна цифра в САЩ.

Ще видим в петък.

Но да се върнем на данъците – това е слонът в стаята. Въпреки че Фед продължава да държи лихвите толкова ниски, че парите продължават да текат и инвестициите не спират.

Стимулите имат голям ефект.

Но ще ви дам един пример – 42% може да стигнат новите данъци върху капиталовите печалби. Като данък върху дохода в Ню Йорк сити – аз платих 60% данъци върху доходите си преди 25г. Това може да се повтори и да промени целия хоризонт в САЩ.

Ще създаде изключителни промени, които не можем да си позволим. Не можем да позволим да оставим градовете да започнат да губят хората си и бизнеса.