Пазари Азия, 6 април 2021

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

14:10 | 6 април 2021
Обновен: 15:39 | 6 април 2021
Преводач: Антон Груев

Днес азиатските акции се търгуваха предимно с понижение след като опасенията, че Китай ще намали ръста на кредитите намали оптимизма от американското икономическо възстановяване.

Китайският CSI 300 се колебаеше през деня, но затвори с понижение след като опасенията от по-малкото отпуснати кредити подложи на натиск сектори високи оценки.

Японският Nikkei 225 приключи деня със спад от 1,3% при по-скъпа йена и след като данните показаха, че разходите на домакинствата през февруари са спаднали за 3ти месец по ред.

Австралийският ASX 200 се представи по-добре и добави 0,8%, докато австралийският долар поевтиня до 76,4 американски цента след като Централната банка на страната остави основните си инструменти непроменени поради охлаждането на световната разпродажба на облигации.

Акциите на Qantas поскъпнаха, а в Уелингтън, акциите на Air New Zealand отчетоха най-големия ръст в цената си от ноември, след като двете държави най-после се договориха за пътувания без карантина.

Тайванският Taiex добави над 1% в Тайпе след като последните данни за продажби от асоциацията на производителите на полупроводници бяха приети добре от сектора.