Пет здравословни тенденции за 2021, част 2

Сюзи Елис, Global Wellness Institute

13:30 | 11 февруари 2021
Обновен: 17:20 | 11 февруари 2021
Автор: Ваня Дюлгерова

№ 3 Духовни и архитектурни  преживявания

Как архитектурата допринася за духовното, а следователно и физическо, и психическо здраве. Вече не говорим за архитектура, която предоставя еднакви, т.нар. „типизирани масови жилища“. Сега говорим за архитектура с по-индивидуализиран подход. В тази област се случва някои интересни неща.

№ 4 Просто дишай!

Знаете ли, че има фестивали на дишането, уроци и книги по дишане? Този път дишането не е само уроците на йогите, прочутото йогистко дишане.

Става дума за солидна наука, която ни показва колко е важно да се правят упражнения за дишане, които подобряват здравето. Пандемията насочи прожекторите и върху това.

№ 5 Повишаване на равенството в здравословния начин живот

Това е доста отрезвяваща тенденция, с писмени доказателства от  чернокож учен, част от нашия изследователски екип. Както значи да си чернокож човек и да посетиш някое от тези спа или центрове за здравословни практики, където може не винаги да се чувстваш добре дошъл.

Надявам се, това се отключи много не само знание и образование, но и по-активни движения за повече усилия здравословниян модел да бъде достъпен за всички, особено за цветнокожите общности.