Пазари Азия, 27 януари 2021

Джулиет Сали, Bloomberg Сингапур

11:21 | 27 януари 2021
Автор: Силвия Грозева

Азиатските пазари отслабнаха в сряда след като най-силните от тях се понижиха до двумесечно дъно във вторник, а инвеститорите обмисляха новата порция отчети и очакваха решенията на Фед.

Nikkei 225 затвори с една трета от процента ръст в Токио на 28635 пункта, а китайският CSI 300 с ръст от една трета от процента, воден от двуцифрения ръст на индустриалните печалби за седми пореден месец през декември.

Гуверньорът на централната банка на Китай И Ганг успокои пазарите като повтори, че няма да прекратява предсрочно разхлабената мотенарна политика.

Тайванските компютърни компании направиха рали след тримесечните отчети на Microsoft и AMD, а южнокорейският KOSPI затвори с 0,6% спад, след като Сеул отчете най-много инфекции за последните две седмици.

Австралийският пазар остана под очакванията, след като поднови търговия след празника във вторник и наваска с разпродажбите като затвори с 0,7% спад в Сидни.

И пазарите в Индия, които също бяха затворени във вторник се понижиха.

На Филипините основният индекс записа осми спад от 9 сесии, воден от тревога за отслабване на икономиката над очакваното.