Intel си върна човек от VMware

Анураг Рана, Bloomberg Intelligence

15:30 | 14 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Intel се нуждае от голям тласък в момента. Те изоставаха с производството и плановете си зад AMD. Така че имаше нужда да дойде някой и да ускори нещата.

Както стана с VMware.

Така че новината е добра за Intel и лоша за VMware.

 

Ще бъде интересно да се види какво може да направи Пат, за да тласне производството на 10-нанометровия чип, с който не могат да наваксат.

И ще трябва да види ще могат да се доближат до компании като Amazon, Microsoft, които се говори, че започват да правят свои чипове. Защото Intel изостава.

Така че много ще зависи как ще се справят с това.

Много е рано да се каже, но след като следях софтуерните новини в последните няколко години, мога да поставя Пат наред с шефа на Microsoft Сатя Надела. Не се сещам за друг директор в софтуера, който да се е справял така добре в управлението на компания.

Вижте къде беше VMware само преди 5-6 години.

И какво направи Пат чрез сделките с Amazon и придобиването на AirWatch и как това помогна на фирмата.

Смятам, че новината е добра за Intel, защото този човек знае какво прави.

VMware свършиха доста работа в последните години, но има още много, защото са компания, която върви към активи от хибриден облак. Те направиха в последните няколко години някои много добри придобивания – Carbon Black, Pivotal. Също имат добър ръководен екип.

Назначиха главния финансов директор за изпълняващ длъжността изпълнителен директор. Бих посочил един от техните директори, Санджей Пунен, който управля AirWatch дивизията след купуването й. Мисля, че той трябва да е директор.

Той е много ясен, знае какво прави и се справи чудесно с придобиването на AirWatch.