Lego залага на децата в Китай, отваря стотици магазини

Синди Чиу, директор на Lego магазините в Китай

19:29 | 18 декември 2020
Обновен: 19:31 | 18 декември 2020
Автор: Петя Кушева

Китайският пазар е много важен стратегически по много и различни причини. Една от тях е неговият икономически принос и потенциалът му за растеж. Но освен това друг аспект, също толкова важен, е способността му за иновации, особено в дигиталната екосистема. Така че за Lego Китай е един от най-бързо развиващите се пазари с двуцифрен ръст.

Lego създават дигитален екип в Китай и това улеснява разбирането на потребителите по цялостен начин, чрез всичките им допирни точки. Това също е водещо за компанията.

Настоящите очаквания на компанията са за двуцифрен ръст. През последните няколко години Lego има двуцифрен ръст в Китай.

Все повече и повече семейства са отворени към новите начини на учене и искат висококачествени продукти. Това със сигурност е голям двигател.

Друг двигател е фактът, че Lego е все още сравнително нова марка за китайския пазар, така че за много градове информираността и афинитетът към марката всъщност не са много високи. Това със сигурност е възможност, в която да продължи да се развива. Затова отваря много повече фирмени магазини, за да помогнат на хората да опознаят марката Lego, да вземат в ръцете си тухличките, да играят и да учат чрез игри.

Тази година Lego отвори около 80 магазина в Китай. Така има общо207 магазина с марката Лего до края на октомври. Това е последната цифра в 58 града.

Планът е през следващата година да бъдат отворени още 80 магазина. Така догодина трябва да достигнат 300 магазина. До края на тази година ще бъдат в около 60 града. А до края на следващата - в около 80 града.