Nasdaq иска разнообразие в управителния борд на листнатите компании, част 3

Джеф Томас, директор на NASDAQ за регистрираните компании от западното крайбрежие на САЩ

22:47 | 2 декември 2020
Автор: Петя Кушева

Всяка компания трябва да реши за себе си дали за нея е по-добре да стане публична. Преди имаше два пътя и компаниите трябваше да избират IPO или M&A. Сега виждаме три с появата на SPACS, Компании за Придобиване със Специално Предназначение.

Тази година бяха събрани над 50 милиарда долара на NASDAQ за компании, които се стремят да се слеят с частни фирми, за да излязат на публичните пазари. Така че сега има повече начини от всякога за частните бизнеси да имат достъп до публичните пазари и ликвидността и способността за набиране на капитал, които това предлага.

NASDAQ ще бъде и домът на Airbnb, когато излезе на публичните пазари по-късно този месец, вероятно само след седмица. 

Очакват се няколко IPO на Nasdaq през декември - на Airbnb, Wish, Affirm, Doordash.

Тече активно обсъждане с редица компании, които планират доста голямо IPO през първо и второ тримесечие следващата година. Не се виждат никакви признаци на забавяне.

Nasdaq e подготвенd и с много силен фокус върху създаването на дългосрочна стойност. Това е една от причините, поради които продължи напред с цялата тази инициатива за постигане на разнообразието в управителния борд на листнатите компании. Всякакви иновации на капиталовите пазари, които движат по-дългосрочното мислене са нещо добро.