Селото на Камала Харис в Индия празнува победата

Куруми Мори, Bloomberg QuickTake, Мунийза Накви, Bloomberg News

17:00 | 12 ноември 2020
Обновен: 19:20 | 12 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Камала Харис е описвана като „дъщерята на Индия“. Гражданите на страната празнуват победата й в американските избори като исторически момент на гордост за Индия.

Когато на  сутринта научиха новината за изборната й победа, жителите на родното село на предците й в Южна Индия запалиха фойерверки, украсиха стените с надписи и издигнаха плакати в знак на радост от историческата й победа.

Тулашендрапурам е родното село на дядото на Камала Харис по майчина линия. Покойната й майка също е родена в Индия преди да емигрира в САЩ.

Камала Харис да привлече още по-голямо внимание заради индийските си корени. От момента, в който прие вицепрезидентската номинация на демократите, имаше все по-нарастващ интерес и се следеше напредъка й. При самото й приемане на номинацията тържествата тук бяха големи. Имаше молитви в храма в южна Индия и в родното на бащата на майка й  и където още има много живи роднини.

Тържествата продължават и сега, когато тя спечели. Големи масови празненства по улиците на селото, а и в други части на страната, но особено в селото. Тя се възприема до голяма степен като „дъщеря на селото“, стигнала до този много важен обществен пост и този факт е масово отпразнуван.