Мнучин: Още стимули преди изборите ще е трудно

Стивън Манучин, министър на финансите на САЩ

16:33 | 15 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Президентът е насочил изцяло вниманието си към това, че когато спечели, ние ще трябва да направим повече. Това е част от причините да продължи да работи по споразумението. Часовникът ще продължи да тиктака. В момента, да се постигне нещо преди изборите, да бъде то приложено е трудно предвид нивото на детайлите. Но ние ще продължим да се опитваме да работим по тези проблеми. Нека повторя, че от наша гледна точка, ние бихме могли да предоставим незабавна помощ за много важни сегменти от икономиката.

Ако говорим за авиокомпаниите, за тях имаше огромна двупартийна подкрепа за помощ за авиокомпаниите, за да гарантираме, че те няма да съкратят толкова много служители не по тяхна вина. Имахме страхотна въздухоплавателна индустрия, ефикасна въздухоплавателна индустрия, но тя беше саботирана от Ковид.

Очаквам тя изцяло да отвори и да се възстанови с въвеждането на повече тестове и след като получим ваксина ще можем незабавно да разпределим 130 милиарда долара, които запазихме. Тези пари са в сметките на министерството и можем да ги изпратим още утре до малките предприятия. Знам, че Мич Маконъл ще се опита да го подложи на гласуване и в Сената може да получи двупартийна подкрепа.