Сингапур очаква възстановяване на полетите до 2г

Онг Йу Кун, министър на транспорта на Сингапур

16:31 | 15 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Компромисът беше много труден по това време, отчасти защото не знаехме много за вируса.

Знаехме, че е много заразен и важното беше, че нямахме възможности за тестване. През март можехме да тестваме 2 хиляди души и да назначим 2000 теста на ден.

И те бяха предимно за болниците. Компромисът все още е труден, но не е толкова застрашителен, колкото преди.

И голямата разликата е: номер едно, задържахме епидемията под контрол. Ако не бяхме, нямаше за какво да говорим. Така че е под контрол. В понеделник от много време насам имахме нула заразени.

Както в общността, така и сред чуждестранните работници - нула.

И това е много важен момент. Това първо.

Второ, тестването вече не е толкова ограничено. Правим може би 30 000 теста на ден и ще стигнем до 40 000 до ноември, а вероятно още повече след това.

Голяма част от тях може да се отдели за използване на летището. И летището да създаде своя лаборатория за тестване за да можем да постигнем по-добър баланс между пътуването и контрола на епидемията.

 

Singapore Airlinesсега обслужва около 1.5% от предишния си обем пътници, така че това е ужасна ситуация, а ние нямаме вътрешен пазар.

Няма вътрешни полети, на които да разчитаме.

Изключително важно е, тъй като съдбата на Singapore Airlines е тясно свързана с тази на летище Чанги и трябва постепенно да отваряме и да възобновим ключовите връзки, които ни правят хъб за ключовите дестинации по света.

Да възстановим тези връзки.

Те няма да бъдат търговски жизнеспособни, но летището трябва да бъде отворено, да се извършват полетите и някои пътници да продължат да пътуват.

Не можем да чакаме да излезе ваксината.

Но когато ваксината стане широко разпространена, може би след година, година и половина, поне ще бъде отворено, пътниците ще летят. Поддържаме връзка с клиентите и партньорите си и мисля, че нашият въздушен хъб може да бъде съживен отново.