Как финтех помага на жените в бизнеса, част 2

Рама Сридхар, изпълнителен вицепрезидент на цифрови партньорства и нови потоци на плащания за Азиатско тихоокеанския регион в Mastercard Inc.

13:44 | 10 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Финтек направи няколко неща.

Допринесе с поредица от идеи, бизнес идеи, които насърчиха перспективата на по-голямото разнообразие и следователно много момичета и жени бяха приети в последно време в индустрията.

Има още много, което да се направи, няма съмнение, но мисля, че другият фактор, който е помогнал е, че има общо движение към едно по-приобщаващо работно пространство.

И факт е, че през последните толкова много години светът е изграден от продукти, които без да се имат предвид жените и без участието на жените, мисля, че има още много пространство за създаване на по-опростено потребителско преживяване и нови бизнес модели, които финтек насърчава.

И всичко това изисква различен начин на мислене, който вероятно е естествена сила на жените. Мисля, че общата тенденция към приобщаване на жените, не само защото е хубаво нещо да се направи, а защото всъщност изгражда икономически цели за компаниите, води до по-добри резултати.

 Има достатъчно статистически данни, че жените вземат по-добри решения и затова е много по-благоразумно да се направи от търговска гледна точка.

 Като казвам това, многообразието и приобщаването в MasterCard са на преден план и в центъра на организацията. Има няколко неща, които направихме.

 Преди много години започнахме програма, наречена „Момичета за технологии“, която опитва да достигне до училищата и да насърчава децата да развият интерес към кариери в технологиите.

Сега сме въвели това в 29 страни на 14 езика. И вече докоснахме повече от милион момичета с тази програма.