Интересът се пренасочва от злато към технологични акции: AMP Capital

Надер Наими, директор Динамични пазари, AMP Capital монтирано

17:29 | 25 август 2020
Обновен: 17:29 | 25 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Първоначалното икономическо възстановяване беше водено от подкрепеното търсене и голяма част от него беше в сферата на компютрите и техните части. Региони като Корея и Тайван осигуриха чиповете памет и полупроводниците, а Китай произведе самите компютри.

Но оттук нататък голяма част от тези новини са включени в оценката на технологичните компании, а много поръчки бяха изтеглени напред.

А и растежът при компонентите ще се пренесе от търговията на дребно към индустриалното производство   и интелектуалната собственост.

Така че има голяма вероятност растежът да се пренасочи от технологичните акции към по-чувствителни от икономическа гледна точка сектори. И вчера, когато S&P достигна нов рекорд стана точно това.

Има много източници на несигурност, като изборите. Тръмп официално започна своята кампания, той при номинацията на републиканците и сега ще насочи всичките си усилия срещи Китай.

Проучванията показват, че популярността му рязко спада, така че той ще се опита да изглежда сякаш втвърдява тона си към Китай. Това ще доведе до много голяма волатилност с наближаването на изборния ден. Но в крайна сметка, движенията на пазарите са много неравномерни.

Nasdaq например се търгува с 20% над нивата от преди пандемията и това предполага, че всичко е наред. Но има при финансовите и технологичните компании, ситуацията изглежда доста по-зле. Мисля, че ваксината ще промени това. И колкото повече се доближаваме към пускането на ваксината на пазара, толкова по-вероятно е да има волатилност предизвикана от пренасочване на интереса на трейдърите.