Защо Chevron купи Noble за $5 млрд точно сега, част 2

Майк Райт, председател и директор на Chevron

14:40 | 22 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Винаги имаме списък, с компании, които разглеждаме. Но и строг набор от критерии, които спазваме. Както казах, поставили сме летвата високо. Целта ни е да създадем синергии и възвращаемостта. Тази сделка е част от нашата стратегия фокусирана върху дисциплината и доходността. Насочили сме вниманието си към тази сделка, според нас тя е добра за акционерите и на двете страни.

Noble се представя толкова добре в Източното Средиземноморие, въпреки геополитическия елемент и евентуалните рискове.

И за компания с нейния мащаб, те са доста значими.

Chevron има голям, глобален и диверсифициран портфейл с експозиция към много различни басейни, правителства и географски региони. Освен това разполагаме с десетилетен опит в управлението на тези рискове. Ето защо мисля, че те пасват на компанията. Позицията на Noble в Пермския басейн е много добра, не е със същия мащаб, като нашия. Ние носим ефективност, мащаб, капиталова ефективност, които ще подсилят и тяхната позиция в Колорадо. Това е и реклама за нас.

Ние подкрепяме нетрадиционните петролни активи и имаме такива в Канада, Аржентина и щатите Тексас и Ню Мексико. Това ни дава изложение към още един нетрадиционен басейн и висококачествен актив.

И така, той пасва добре на компанията, а не избираме едното пред другото.