Apple може да стигне $2 трлн: Айвс

Дан Айвс, анализатор в Wedbush

15:06 | 11 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Явно можем да говорим много как Мъск и Кук оцеляват в бурята. Ако разгледаме какво правят Кук и Apple, то е достойно да влезе в историята.

Това им помогна да успеят в сектора на услугите и те се превърнаха в тяхна непоклатима основа.

Но сега те се впускат в приключението iPhone12, в суперцикъла на 5G, а по отношение на чиповете – това е стъпка към все повече собствени устройства, нещо, което продължава и по вертикала за Apple. Убеден съм, че това е следващият етап от историята на ръста на компанията. Заради всичко това, смятам, че акциите им ще се представят добре и след година ще са водещи в сектора.

Очевидно рецесията започва да се отразява в данните и те показват спад.

При айфоните той е между 15 и 17%. Но пък евтиният модел печели все по-голяма популярност, особено предвид случващото се с Китай, а това е ключов момент, защото дори и спада на търсенето става на един благоприятен фон.

Всичко се свежда до цифрите – 350 милиона от общо 950 милиона айфона по света не са били обновявани от три години и половина. Това означава огромен ръст в търсенето през следващата година и половина и следваща ключова стъпка за приходите на Apple, особено при продуктовия цикъл, който ще видим тази година.