Возняк се интересува от Apple Intelligence

Стив Возняк, съосновател на Apple

17:30 | 11 юни 2024
Обновен: 01:15 | 12 юни 2024
Преводач: Силвия Грозева

Какво е нужно на хората, които плащат много пари за телефони с изкуствен интелект? Какви иновации искате да има?

Аз съм по-скоро потребител. Гледам само тези събития. Например любими са ми конференциите WWDC. Те правят софтуер, който променя начина ни на живот и работа. Има толкова много неща днес и е толкова трудно да кажеш, че разбираш от всичко, когато не си работил по тях.

Много се интересувам обаче от Apple Intelligence, които събират определени данни, не всички данни на света в интернет, за да обяснят по-добре продукта. Проблемът е, че демо версията винаги е хубава, а аз вярвам в личния опит. Виж го сам, провери как работи, върши ли ти работа и след това изразявай мнение за него.

Днес бяха показани много важни стъпки.

Значи бяхте впечатлен?

О, не. Впечатлен бях от различните софтуери, от версиите на операционната система. Бях впечатлен от демо версиите. Но все още вярвам, че трябва да го изпробваш сам след представянето, да видиш кое работи и кое не. Кое е както си очаквал.

Особено се страхувам когато някакъв изкуствен интелект говори вместо мен. Аз искам да съм си аз. Аз искам да говоря.

А всички демо версии, които днес показаха даваха избор да се заобиколят някои области и да стане някакво малко чудо или да се пренапише нещо. Ти избираш да го направиш и да видиш резултата, за да решиш като човек как е.

Това е още един тип изкуствен интелект. Apple Intelligence.

Аз самият си имам мой изкуствен интелект. Естествения ми интелект.