Honeywell иска да расте и да работи с всеки и навсякъде по света

Тод Джайлс, главен технологичен директор на Honeywell Aerospace

19:30 | 21 февруари 2024
Преводач: Силвия Грозева

Вие правите най-големия завод в света за етанол за самолети на брега на Мексиканския залив. Как напредва този проект и имате ли сделки вече?

Проектът за производство на етанол за самолети върви по план, както обявихме току-що. Би трябвало да е готов през 2025г. и да произвежда над 250 млн галона устойчиво авиационно гориво на година.

Това е. По другите проекти – инвестираме много силно в новото поколение турбини, за да ги направим по-ефективни и да горят по-малко гориво за същия резултат.

Освен това работим по електрификацията и горивни клетки. Екосистемата ни се променя. Не само SAF, това е само един от компонентите, има и други, които могат да ни помогнат да стигнем до много ефективната въглеродно неутрална авиация.

В тази част на света Сингапур иска да бъде лидер в устойчивото авиационно гориво. Къде другаде откривате възможности, а инвестициите изостават?

Възможностите са по цял свят. Honeywell иска да расте и да работи с всеки и навсякъде по света, където е нужно. Това е добре.

В центъра на вниманието е и сигурността. Авиокомпаниите имат проблеми производителите на самолети. Дали достатъчно се инвестира в тази област? И дали достатъчно е вложено за подобряване на по-старите самолети с последните технологии в областта на безопасността?

По-голямата част от пазара на граждански самолети се модернизира с най-новите технологии за безопасност. Има и технологии, които в момента се развиват. Наричат се Surf, Honeywell ги развива и има готовност да ги интегрира в следващите няколко години. Те ще направят сектора още по-безопасен.

Каква превенция ще осигурят тези технологии? В светлината на последните инциденти.

В светлината на последните инциденти ще даде на пилотите информация за актуално състояние при подход за кацане и при излитане, при рулиране и всякакви ситуации на пистата.

Ще им осигури много повече информация за ситуацията.

Кога ще бъде пуснат този продукт на пазара?

Според Honeywell може да излезе на пазара в следващите 2г.