Реакции на решението на Фед

18:30 | 1 февруари 2024
Преводач: Мария Попова

Бил Дъдли, бивш президент на Фед Ню Йорк: Фючърсите по федералните фондове бяха включили в оценките си над 50% вероятност за намаляване на лихвите през март, а сега тя е значително по-малка. Това беше голямата изненада.

Джефри Розенбърг, управляващ директор на BlackRock: Това е новината! Дали ще е май, дали ще е юни, но няма да е март – те просто не искат да прибързват с цикъла на понижаване на лихвите. Фед спечелиха битката с инфлацията!:

Меган Суибър, директор „Лихвени стратегии за САЩ“ в BofA Securities: Фед смятат, че март е твърде рано, за да се видят солидните доказателства за добрата посока на инфлацията. Освен добрите новини днес, трябва да се видят и услугите. Да им дадем време.

Бил Дъдли, бивш президент на Фед Ню Йорк: Смятам, че може да видим отстъпление от количествените улеснения през първата половина на годината. Ако инфлацията продължи по същата траектория още няколко месеца, Фед определено ще започне да понижава лихвите. Днес те просто не са напълно уверени, че след три-четири месеца ще сме в такава ситуация.