Лиса Сю от AMD: Търсенето води оптимистичната прогноза, част 2

Лиса Сю, директор на AMD

10:30 | 11 декември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Имахте увереността драматично да промените прогнозата си за пазара на ускорители за изкуствен интелект. Казвате, че целият пазар е за 400 млрд долара през 2027г. И едва през август казахте, че е за 1,5 трлн. долара. Какво се промени тогава?

Обикновено правим прогнозите на годишна база. Когато миналата година планирахме за 2023г и след нея, решихме, че тази година пазарът ще бъде за около 30 млрд долара и ще расте с 50% на годишна база. Че ще бъде 150 млрд през 2027г. Което беше доста.

Но какво се промени? Всички го видяхме. Хората имат нужда от повече изчислителна мощ. Цифрите за тази година вероятно са близо до 45 млрд долара.

Говорихме с клиентите. Прекарах доста време с нашите партньори и те ни казаха, че технологията изисква повече изчислителна мощ. Така че сега смятаме, че общият пазар ще бъде над 400 млрд през 2027г. Много е голям.

Не е еднакъв за всички обаче. Ще има различни решения. Много добри решения има и днес. Но ние вярваме, че възможностите на ADM са много значителни и се вълнуваме от това.