Фантастичната индустриална революция в Лос Анджелис, част 8

Ашли Ванс, Bloomberg

16:35 | 2 декември 2023
Преводач: Bloomberg TV Bulgaria

Като гледам какви чудеса могат да се направят без човешка ръка, не мога да не си помисля за всички Боби Уолдън на света.

Зубърът в мен харесва машините и това, което те сътворяват. Но нищо от това не идва с достатъчно работа. Има чувство на празнина, което го придружава, дори и да има огромен успех.

"Опитваме се да изкараме човека извън цикъла на самия процес, защото хората не са достатъчно добри в това. Но имаме нужда от много хора, които да построят тези фабрики. Имаме нужда от хора, които да поддържат тези фабрики", казва Ерик Палич, съосновател и главен изпълнителен директор на Freeform.

"Компютрите не са заместител на човешката креативност. Това се опитваме да научим хората, да разгърнат тези прецизни роботи и да ги поддържат, нали, не като вакуумен прах от плоча", казва Ерик.

Носенето на всичкия този метал ставаше тежко. За това минах през града за нещо по-леко, захар в компания, която е създала нов начин за направата на сладки награди.

"Много съм горд от това. Това е текущият 3D принтер, който създадохме от подръчни материали. Можеш да видиш, че изглежда като обикновено кухненско оборудване. Но и съдържа всички процеси, с които сме запознати от 3D принитирането. Работи с тази суха прах, която е от нишесте и захар. И тук имаме печатащата глава, която се движи от единия до другия край и принтира обекта. Тези 3D принтери могат да бъдат част от всяка кухня в САЩ и дори по целия свят", казва Кайл Вон Хаселн, съосновател и изпълнителен директор, Sugar Lab.

Не препоръчвам да изяждаш всичко наведнъж. Но, да, всичко е годно за консумация.

Имаме огромен избор. Имаме суши, покрито с шоколад, или може би нещо малко по-освежаващо, като лайм.

Но Sugar Lab не се ограничава до захар. Докато храната може да се дехидратира и да стане прахообразна, тя може да се принтира. Например мача, кимчи или брокат.

В Лос Анджелис идеите са големи. Тук можеш да правиш всичко. Можеш да принтираш неща от захар. Можеш да си купиш Twitter с рестото, което ти е останало. Можеш да копаеш астероиди. Можеш да идеш на Марс.