Birkenstock събира сили преди IPO-то

Райън Гулд, Bloomberg

13:30 | 27 септември 2023
Обновен: 13:47 | 27 септември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Те може би ще искат оценка от 10 млрд долара или повече. Какъв е графикът?

Чуваме, че Birkenstock ще започнат да приемат поръчки още от понеделник, 2 октомври. Ще искат оценка около седмица по-късно. И търговията ще започне на 11 октомври. Оценка на 10 и търговия на 11. Това ще бъде около празника за Деня на Колумб в САЩ. Има и германски празник следващата седмица.

Опитват се да съчетаят двата елемента, които са в движение, но определено са силно оптимистично настроени.

Разбрахме в началото на месеца, че оглеждат и по-ранна дата, може би 8-ми. Май ще търсят около 10 млрд долара или повече.

Доста оптимистично са настроени. Това е сигурно първото голямо изпитание за IPO-то в потребителските стоки. По-рано имаше две IPO-та на технологични компании, които бяха силно корпоративно ориентирани.

Би трябвало да и покаже ясно какво да очакваме за края на годината.

Как изглежда това предлагане и какво ни говори за общата картина на другите американски листвания от последните няколко седмици.

Това може да ни даде доста различен поглед на отношението на инвеститорите на IPO-тата като клас активи. Колко са конструктивни за IPO-та.

Разбира се, Klaviyo /клейвио/ се представя най-добре в последните 2 седмици. Arm и Instacart спаднаха към цената на първоначалното предлагане. Дори днес Instacart затвори под цената на емисията от 30 долара.

Очевидно трябва да предупредя, защото имаме нестабилна ситуация около евентуалното затваряне на правителството. Ако стане така, може би Birkenstock ще трябва да направи преоценка на графика си и евентуално да промени очакванията си като цена.

Гари Генслър, председателят на Комисията по ценните книжа и борсите каза миналата седмица, че заради недостига на служители може да не успее с регистрацията, която се изисква, за да може една компания да започне търговия.

Споменахте потенциалното затваряне на американското правителство, което може да обърка това листване. Но пазарното настроение също не е особено добро. Това ще се отрази ли?

Със сигурност. Всичко е свързано. Ако правителството затвори, Birkenstock разчитат да не стане така, но може да има негативен ефект върху ..

Тогава защо го правят сега?

Това се обмисля отдавна. Явно има достатъчно силен интерес на срещите с инвеститори преди началото на обиколката. Станало е ясно, че би трябвало да получат силен прием, като особено оценката може да стигне 10 млрд.

Да не забравяме, че това са производителите на прочутите чехли, които виждаме из целия град. Това е компания за обувки на 250г. Познато име, хората го знаят. И много се вълнуват да разберат какво може да предложи на пазара.