Екологични дъски за сърф, част 2

Ромен Пол, собственик на Yuyo

18:00 | 13 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

Решихме да възприемем 3D принтирането, защото тази технология ни позволи да използваме желаните рециклирани материали. Също да произвеждаме на място, защото обемът е доста малък. Да направим всичко в работилница тук в Монпелие, в южната част на Франция. Освен това не генерираме други отпадъци. Използваме само  количеството материали, което е необходимо за производството на дъските, не режем нищо. И тогава осъзнахме, че има огромен потенциал по отношение на ултра персонализацията, а също и за производителност.

Малкият бизнес е голямо предизвикателство, особено в областта на иновациите, тъй като трябва да бъдеш напълно убеден, на 200% в това, което правиш. В същото време трябва да бъдеш отворен за съвети относно нови технологии и материали. Затова продължаваме да опитваме да подобряваме това, което правим.

Опитвам се да бъда пример за индустрията, защото малкият бизнес е избор за нас. Смятаме, че се насочваме към нова парадигма в индустрията с микропроизводствени обекти в различни части на Европа, и в света, където има нужда за рециклиране на пластмаса и за сърфиране.

За нас това е нашата роля като потребители на тази природна среда да покажем, че можем да правим нещата по различен начин и да имаме по-устойчиво и по-отговорно поведение.