IGamiX: Макао се възползва от желанието на китайците да пътуват

Бен Ли, управляващ партньор, IGamiX

19:00 | 29 май 2023
Обновен: 19:23 | 29 май 2023
Преводач: Силвия Грозева

Бяхте тук по време на пандемията. Бяхте тук в продължение на 18г. Колко зле беше и какво бихте казали за възстановяването? Устойчиво ли е?

Наистина беше много тихо в Макао. Бяхме малка група хора, която постоянно намаляваше. Просто хората напускаха Макао през цялата пандемия. Улиците бяха пусти, ресторантите затваряха. Наистина беше много тихо.

Тази година всичко отвори с гръм и трясък.

Ако питате за възстановяването и дали е устойчиво или не, ще ви кажа, че ние се носим на вълната на пътуванията за отмъщение на китайците.

През първото тримесечие китайските власти съобщиха, че сме стигнали 68% от нивата през 2019г. Само през първото тримесечие. По същото време Макао бе на 44%.

Макао в момента се възползва от желанието на китайците да пътуват в чужбина. Китайските авиационни власти съобщават, че международните полети от и до Китай имат 70% спад спрямо 2019г.

Значи има харчене за отмъщение. Но според мен много китайци се колебаят дали да пътуват в чужбина. Те сякаш смятат Макао за вътрешна дестинация, нали?

Точно така. Заради лекотата, с която могат да стигнат до Макао и най-вече визовия и паспортен режим. И главно защото е познато и се чувстват спокойни тук.