Бостик от Фед: Преминаването от 8ч на 24/7 ще е проблем за персонала

Рафаел Бостик, Президент на Федералната резервна банка на Атланта

13:30 | 25 май 2023
Преводач: Петя Кушева


Представата за времето в живота на хората, които извършват транзакции се промени през моя живот и стана може би най-очевидно за мен, когато SVB фалира. За 36 часа банка, която не беше на ничий радар изчезна. Това никога не се е случвало преди.

То ми показа как мислим за времето, за  транзакциите, за нашите процеси и че всички тези неща се нуждаят от преосмисляне.

Ако не мислите че банката ще се срине след една седмица, тогава не се нуждаете вашите инструменти да са на разположение всяка минута.

Реалността сега с приложенията, които имаме, социалните медии, имаме начини, които да изграждат мрежите да работят много по-бързо. Всички наши предишни процеси и политики ще трябва да се променят, вероятно да бъдат по-универсални и по-гъвкави.

Какво имате предвид под "универсални "?

Налични при поискване, ако щете, в известен смисъл. Когато имате нужда от тях, ги получавате. Обикновено не работим така с никой от нашите ресурси. Това е една от причините, поради които се насочваме към много по-незабавни плащания.

И както Фед сега, доста е значимо в тази сфера, дори и по-рано започнахме да се занимаваме с повече дейности тип 24/7. Това вече бе задвижено, но сега със SVB има редица неща, които да бъдат обмислени как да се разгърнат. Те се разшириха доста значително. Eдна от тях ще бъде прозорец за отстъпка.

Има ли някаква причина прозорецът за отстъпки да не е 24/7?

Има оперативни предизвикателствата, за да се работи 24/7 и ще трябва да имате доста значителни... Вашите системи трябва да могат да изчистват, уреждат сметки, всички тези неща в реално време на ниво транзакция.

За много от нещата, които направихме, те бяха по-скоро на партиди, така че не е имало това взаимодействие с транзакциите на момента и проследяване, за да се знае точно къде е бил всеки във всеки момент.

Не съм технически специалист в това отношение, но моите хора ми казват, че преминаването от осем часа на ден, пет дни в седмицата до 24/7 е нещо повече от проблем с персонала. Има неща, които трябва да се въведат в системите, за да може това да работи