Expedia: Пътуванията водят списъка на разходите на потребителите

Питър Кърн, директор на Expedia

13:00 | 9 май 2023
Преводач: Петя Кушева

Питър, броят на резервациите е просто огромен. Увеличили са се с около 20 процента. Доколко уверени сте, че ръстът на резервациите може да продължи?

Както чухте преди, има много силни страни на търсенето в целия сектор на пътуванията. Има много причини за това.

Мислим, че е настъпила структурна промяна в начина, по който  потребителите мислят за разходите и че пътуването е на върха на списъка им. Досега това е доказано.

Миналата година по това време, първото тримесечие имаше омикрон. Имаие някои интересни неща. Все още не бяхме далече от ковид. Има някои интересни сравнения.

Но търсенето на пътувания е доста силно и няма реално да намалее. Както мнозина казаха, правят неща, които хората не са могли да правят по време на ковид. Наскоро бях в Токио по работа и това е първият сезон на вишневия цвят, когато хората могат да излязат. Всяка хотелска стая в Токио беше пълна. Всички тези фактори задвижват непрекъснатия интерес към пътуванията.

Полезен контекст. Дори тук в Канада, на север, прогнозите за пътуванията днес са доста оптимистични. Означава ли това за вас като голям специалист в маркетинга, очевидно се опитваме да разберем какви ще бъдат бюджетите в цифровата реклама, че се чувствате уверени относно  харченето, докато хората пътуват?

Да, със сигурност има увеличаването на търсенето, харчим малко по-различно отпреди пандемията. Много повече искаме да купуваме дългосрочна стойност за клиентите клиентите и тези, които ще се включат в програмата за лоялност, те са ценни за нас в дългосрочен план. Но определено хората харчат и има много търсене. По отношение на пътуванията, дигиталната реклама е също много стабилна.