Airbnb се опитва да намали напрежението между собственици и гости

Браян Чески, директор на Airbnb

14:30 | 8 май 2023
Преводач: Петя Кушева

Какъв болезнен въпрос се опитвате да разрешите с новите функции?

Главният болезнен въпрос е, че хората отново, също когато започнахме Airbnb през 2008г, искат евтин начин за пътуване. Един от най-евтините начини да се пътува е като се отсяда в стая в нечий дом. Така започна Airbnb.

Една стая в Airbnb е средно само 67 долара на вечер.

Но говорихме с много хора и те казаха, че не се чувстват комфортно да отсядат в стая в нечий дом. Кой е другият човек, който е с тях там?

Затова създадохме нещо ново, наречено паспорт на домакина. Това е обширен профил, който удостоверява идентичността на всеки домакин. Можете да опознаете домакина преди да резервирате.

Имаме също и т.н. индивидуални опции, които показват дали банята е споделена или индивидуална и дали има ключалка на вратата на спалнята. Смятаме, че това е наистина добър начин да се запознаете с местната култура. Ако искате да отидете в нов град за първи път, това е чудесен начин, защото можете да се поставите на мястото на някой, който живее там.

Вие създадохте Airbnb през последната рецесия, а ето че сме на прага на друга. Очевидно не е добре за потребителя, не е добре за пътуванията. Доколко новите функции влияят на икономическия климат?

Влияе на това, което интересува хората. Преди година хората се интересуваха от гъвкавостта, така че ние пуснахме категориите на Airbnb, които позволяваха да ви вдъхновят да пътувате до всяко място, за което си помислите. Сега уравнението се е променило.

Сега хората търсят достъпност, дори повече отколкото преди година. Дори аз. Това са нашите корени. Корените ни са в достъпността на пътуването.

Споделяне на пространството. Това е, върху което сме фокусирани.  Също така сме фокусирани върху предоставянето на добро обслужване. Обсебени сме от обратната връзка, която получаваме от потребителите.

Прегледахме милиони отзиви на клиенти. Говорихме с гости и с домакини. Въз основа на това сме направили 50 основни подобрения на услугата, въз основа на обратна връзка директно от нашата общност. Надяваме се, че хората ще сметнат, че тя е по-достъпна и дори на по-добро ниво.