Зеленски отрече Украйна да е пращала дрон в Кремъл

Вони Куин, Bloomberg

12:30 | 4 май 2023
Обновен: 13:01 | 4 май 2023
Преводач: Мария Попова

Украинският президент Володимир Зеленски отрича неговото правителство да е използвало дрон, за да нападне резиденцията на Владимир Путин в Кремъл. Зеленски заяви, че Украйна се сражава само на нейна територия и вероятно Москва се опитва да отвлече вниманието от провала си на бойното поле. Видео разпространено в социалните медии показва така наречения от Русия „опит за покушение над президента“ и обвини за него Украйна. Москва заяви, че в този момент Путин не е бил в Кремъл.

За първи път SEC ще изисква големите хедж фондове да оповестяват информация за големи инвестиционни загуби в почти реално време. Те ще разполагат с не повече от 72 часа, за да докладват за така наречените от регулатора „активиращи събития“. Изглежда тази информация няма да се предоставя незабавно на инвеститорите. До момента фондовете трябваше да оповестяват позициите си в тримесечни доклади.

Китай обяви скок в пътуванията и разходите през почивните дни за Първи май. Министерството на културата и туризма заяви че пътуванията в страната по време на петте почивни дни са сочили със 70% спрямо миналата година и са достигнали 274 милиона. Разходите за туризъм също са надскочили нивата от преди пандемията с ръст от почти 129%. Икономисти прогнозират, че китайската икономика ще запише ръст от 5,6% през тази година.