Signature Bank е разследвана в отношенията си с крипто клиенти

Вони Куин, Bloomberg

11:00 | 15 март 2023
Обновен: 14:30 | 15 март 2023
Преводач: Мария Попова

Запознати твърдят, че прокурори разследват отношенията на Signature Bank с крипто клиенти преди внезапното поемане на контрола над банката от регулаторите. Разследващите проверяват дали нюйоркската банка е предприела достатъчни мерки, за да засече евентуално пране на пари. SEC също разследва банката. Всичко това става докато американските власти разследват срива на SVB за неправомерно поведение на управителните органи като продажби на акции, нарушаващи правилата на търговия. Bloomberg научи, че разследването се води от прокурори от отдела за измами в министерство на правосъдието, прокуратурата на Калифорния и SEC.

Cathay Pacific заявиха, че има вероятност да осъществят печалба през тази година. Управителят Роналд Лам каза пред Bloomberg, че компанията се стреми да се върне към обемите от преди пандемията до 2024. Лам заяви, че те разполагат с достатъчно пилоти и кабинни екипажи, за да задоволят нарастващите пътувания в Хонконг и Китай.

"Виждаме ярка светлина в края на тунела още от края на миналата година, когато Хонконг отвори за международни пътувания, а през първото тримесечие на тази година светлината стана още по-ярка. Тогава се възстановиха и пътуванията между Хонконг и Китай. Предстои още работа, но ние имаме за цел да достигнем 100% от обемите преди пандемията до 2024", каза Роналд Лам, управител на Cathay Pacific.