LSE за отказа на Arm от IPO в Лондон

Дейвид Шуимър, главен изпълнителен директор на LSE Group

13:48 | 3 март 2023
Преводач: Мария Попова

Какво мислите за администрацията на Сунак? Надявате ли се лондонското Сити да е приоритет в света след Брекзит?

Ние редовно работим с правителството на Великобритания и смятам, че имаме добро ниво на сътрудничество. Работим непосредствено със заинтересованите страни на този пазар, работим непосредствено и с правителства и регулатори на други пазари като Франция, САЩ или Азия. Това е съществена част от работата ни. Ние имаме значително регулаторно присъствие, така че това е в основата на дейността на Лондонската борса.

Едно от нещата, които правителството се иска да направи по отношение на укрепването на финансите в лондонското Сити е опитът се листне Arm в Лондон.  Arm беше листвана тук през 2016, когато беше придобита от SoftBank. Научихме, че  SoftBank ще се стреми към листване в САЩ. Това не е ли тежък удар – една технологична компания създадена тук да не се върне удома?

Arm е страхотна британска компания, а Лондон продължава да е фантастично място за листване за компании от цял свят. Няма да коментирам последните спекулации относно това къде ще се листне, но мисля, че в момента на британските пазари се води страхотен разговор. И той не е за ролите в листването, не е и за регулациите.

Налице са възможности да се осъществят някои от реформите, които обмисля правителството, да се осъществят някои от реформите в индустрията на капиталовите пазари, по които работят наши екипи и те ще укрепят традицията на Лондон да бъде конкурентен и привлекателен за листване.

Продължавате ли да се надявате, че Arm ще се листне в Лондон?

Както казах, няма да спекулирам. Това е сага, която продължава няколко години и няма да спекулирам около нея.