Хибридният Corvette на General Motors, част 1

Марк Ройс, президент на General Motors

13:30 | 19 януари 2023
Обновен: 16:09 | 19 януари 2023
Преводач: Петя Кушева

Самият автомобил е много различен. Възползва се от цялостния напредък в строежа на двигателя и даване на мощност до предните и задните колела. Това го прави машина за всякакви метеорологични условия. Много сме горди с нея. Това е инженерно чудо. Днес е голям ден за целия екип.

Това е най-бързия произведен Corvette. Електрическото задвижване има голяма заслуга за това, нали? И ако се върнем към основните й характеристики, тази кола не е хибрид, а има две отделни задвижващи системи, които работят заедно. Въпросът ми е дали това е знак, че клиентът на Corvette не е готов да премине на изцяло на батерии?

Това е чудесен въпрос. Клиентите на Corvette постоянно се променят, както и автомобилът. Затова бих казал, че това е следващата стъпка в еволюцията. Стъпката към 160 конски сили в предната част и 490 конски сили мощност в задната част.

Малко по-бърза е, малко по-бърза, тази Z06, с две секунди и половина. Но е много различна.

Когато управлявате автомобила, от динамична гледна точка, той е подходящ за пътя, подходящ е за всеки ден, какъвто е обикновено Corvette, който се кара по всички улици. Така че това е следващата стъпка.

Както казах, купувачът на Corvette се променя непрекъснато. Това е доста вълнуващ момент за нас. Не мисля, че въпросът е дали някой е готов или не. Хората са готови, когато погледнат колата и открият интеграцията и мощността и начина, по който я постигаме.

Сложността на интегрирането на неща като стелт режима и самото потегляне. А след това динамиката на превозното средство на пътя, когато предните колела действително теглят и правят неща които, обикновената Z8 не прави. Така че това е просто естествената еволюция при задвижването и при динамиката на колата.