Токените на Световното по футбол

Карълайн Хайд, Ед Лъдлоу Bloomberg

22:30 | 23 ноември 2022
Преводач: Петя Кушева

Саудитска Арабия донесе една от най-големите изненади в Световната купа, побеждавайки Аржентина на Лионел Меси с 2:1 във вторник. Меси даде на Аржентина ранна преднина с наказателният удар, но Саудитска Арабия вкара два гола за пет минути един след друг във второто полувреме, което им гарантира победата.

Загубата на Аржентина има ефект и върху криптовалутите. Няма да повярвате, но Аржентинският фен токен, предлаган чрез партньорства със съдружници, се срина с четвъртък с една-четвърт. Двадесет и три процента, според съобщенията.

Аржентина и някои местни клубове предлагат токени за феновете.

Например, токенът на Португалия се е понижил преди мача срещу Гана в четвъртък. И Ед, не мога да се нарадвам колко много неща стават популярни около футбола в момента. Роналдо напуска Ман Юнайтед, с 500 млн. последователи в Инстаграм, той се разхожда и разбирам, че Ман Юнайтед обмисля възможностите си за продажба.

 

Роналдо е вън Юнайтед, официално. А след това и собствениците, Глейзър, миноритарните собственици, излизат и казват: "Да, разглеждаме варианти за клуба и всичко това е в Instagram, Туитър, където се сетите. Трябва да говорим за Световната купа на терена. А заглавията продължават да бъдат доминирани от това, което се случва извън него.