Бежовата книга на Фед: Икономиката на САЩ расте умерено

Вони Куин, Bloomberg News

09:30 | 20 октомври 2022
Обновен: 10:40 | 20 октомври 2022
Преводач: Силвия Грозева

Последното издание на Бежовата книга на Фед съдържа предупреждение към американската икономика, която според него расте умерено до началото на октомври. Съобщава, че забавената икономическа активност повишава тревогата от рецесия на фона на някои признаци за облекчаване на инфлационния натиск. Докладът оценява очакванията като по-песимистични заради все повече страх от отслабване на търсенето.

Bloomberg научи, че група прокурори от Министерството на правосъдието смятат, че има достатъчно доказателства, за да бъде обвинен Доналд Тръмп в нарушаване на закона. Но ни казаха, че остава неясен пътят към реално обвинение заради работата на бившия президент с поверителни документи. Разследващите още не препоръчват официално на главния прокурор да одобри или отхвърли повдигане на обвинение.

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей се похвали с възможностите на военните дронове, произвеждани в страната, съобщават държавните медии от Техеран. Украйна и Западът обвиняват Иран в доставка на дронове, които Русия използва в последните атаки срещу Киев и други градове. Според източник на Bloomberg ЕС предлага санкции за трима ирански генерали и една компания за доставките на оръжие за Русия.