SoftBank започва икономии

Вони Куин, Bloomberg News

10:30 | 9 август 2022
Обновен: 11:21 | 9 август 2022
Преводач: Силвия Грозева

Директорът на SoftBank Масайоши Сон обещава големи икономии след рекордните 23,4 млрд долара загуби. Токийската компания изгуби по-голямата част от тези пари от Vision Fund, който притежава активи като DoorDash и Coupang. След като обяви отчета, Сон каза, че всички операции ще бъдат преразгледани за икономии и каза, че започва преговори за продажбата мениджъра на активи Fortress Investment Management.

"Трябва да се контролираме, дори и някой път да усещаме желание да инвестираме на спадащ пазар. Затягаме дисциплината, за да не загубим много", каза Масайоши Сон..

САЩ готви допълнителна военна помощ за 1 млрд долара за Украйна в най-мащабната подкрепа от началото на инвазията. Според Пентагона в пакета са включени далекобойни амуниции, антитанкови оръдия и медицински коли и оборудване. С него общият обем американска военна помощ за Украйна ще стигне почти 10 млрд долара.

САЩ и Иран имат само няколко седмици, за да решат дали да съживят ядрената сделка, която може да позволи голямо увеличение на износа на ирански петрол. Преговарящите от ЕС приключиха 15-месечните преговори във Виена с проекторешения от двете страни за подписване. Споразумението включва намаляване от страна на Иран на обогатяването на уран срещу икономически отстъпки. Първоначалното споразумение се провали, когато администрацията на Тръмп се оттегли от него.

Сингапур се готви да увеличи мерките в подкрепа срещу растящите разходи за издръжка. Премиерът каза, че инфлацията и лихвите може да останат по-високи и че ще има още пакети помощ в близките седмици. Местната преса съобщава, че сингапурските потребители харчат 5% повече спрямо доходите си отпреди година.