ФБР обискира жилище на Тръмп

Лора Райт, Bloomberg

10:00 | 9 август 2022
Обновен: 11:20 | 9 август 2022
Преводач: Силвия Грозева

Федералните обискираха домът на Доналд Тръмп във Флорида. Бившият президент осъди операцията на властите. Източници ни казаха, че е била проведена в рамките на разследване дали Тръмп е изнесъл секретни документи от Белия дом при напускането си. По време на обиска Тръмп е бил в Ню Йорк, но след това пусна съобщение, в което каза, че разследването е част от план да му се попречи да се кандидатира отново за президент през 2024г.

САЩ готви допълнителни 1 млрд долара военна помощ за Украйна. Това ще бъде най-големия пакет от началото на инвазията от Русия. Според Пентагона в него са включени далекобойни амуниции, противотанкови оръжия и медицинско оборудване.  С това общият обем американска военна помощ за Украйна ще стигне 10 млрд долара.

Хонконг обмисля да отмени данък за купувачи на жилища от континентален Китай в опит да спаси икономиката на острова. Чужденците, които купуват имоти за жилища в Хонконг трябва да платят 30% данък върху покупката. Такива са правилата от десетилетие. Ако специалната ставка за това падне, данъкът може да се понижи до 15%.

"Жителите на континентален Китай настояват да отпадане на този данък върху покупката на жилище, дори още преди това. Получавали сме много молби по този въпрос", каза Реджина Айпи, член на администрацията на Хонконг. "Мисля, че правителството ще го направи. Това е част от пакета мерки, който се обмисля в момента".

Дотук