Перфектният уикенд в Хамптънс

Ники Екстайн, Bloomberg

15:30 | 30 юни 2022
Преводач: Петя Кушева

Отново е това време на годината, когато най-накрая всички сме облечени в бяло, пием само розе и прекарваме колкото се може повече уикенди край водата, доколкото е възможно.

Лято е. А в Ню Йорк това означава само едно нещо. Отиваме в Хамптънс.

Придвижването дотам си е все същия масов трафик както винаги. Но след като пристигнете, има съвсем нов начин за опознаването му. Благодарение на новата компания, наречена Hampton Jollies, която работи с редки винтидж Фиати, оборудвани с плетени седалки, свален гюрук и ярки цветове. Мислете за това като за отговорът на Южен Хамптън на пушеците на Сейнт Барт. За истинско удоволствие от пътуването, покарайте ги до Монтоук. Любимият курорт на самия край на острова, който току що разкри спа център за 20 милиона долара, в който акцентът е поставен върху лечебната сила на морето. Представете си басейни със солена вода, захранвани от океана и бани с хималайска сол.

Другите забележителни нови места за отсядане са малко извън типичния радиус на Хамптънс. В Хамптън Бейз един страхотен нов хотел, наречен Inn Spot, разполага с бунгала с една спалня, с открити греди и атмосфера от средата на миналия век, точно в залива Шайнкак.

В Саутхолд на Нортфорк The Shoals е нов хотел на пристанището със собствен Shake Shack Отидете там за Щастливият час на стридите. Ръководи се от изцяло женски екип в Little Ram Oysters, а след това се отбийте в новия филиал на Duras в Ореан наблизо.

А обратно в Монтоук неотдавнашният новак Maram продължава да се разширява с няколко луксозни апартамента и южноамерикански тематичен бар, в който се предлага мохито.

Що се отнася до това къде другаде да хапнете и пийнете, ние сме ви осигурили и това. Тази година бруклинската пица Дарлинг Роберта сервира своя меден пай в Монтоук, което ви дава чудесна причина да разнообразите типичния обяд с рулца от омари. Но има и много добри морски дарове.

В сто и петдесет годишния, но наскоро реновиран хотел Maidstone, шеф Андрю Дюран току-що е отворил  ресторант за морска храна The Living Room.

И още нещо, което е добре да знаете.

Тази година Хамптънс прилича малко повече на Лас Вегас с множество дневни клубове, които са се появили. Не търсете повече от Niа Beach Club. Той започва своите партита около басейна в 11:00 ч. с пълно обслужване и европейски диджеи. Или проверете Rita Cantina, където барманът Диего Ривера, чийто бар в Пуерто Рико е основна част от списъка с 50-те най-добри бара в света. Той сам ще разклаща напитките.

Не се бавете и отидете до там. Колкото и да е дълъг сезонът, за да привлича много повече целогодишни жители, през последните години разгарът на лятото на Хамптънс все още е мимолетна красота.