Мъск осигури ангажименти за финансиране на Twitter

Вони Куин, Bloomberg

14:00 | 6 май 2022
Обновен: 15:03 | 6 май 2022
Преводач: Петя Кушева

ОПЕК и неговите съюзници се придържат към стандартното си малко месечно увеличение на производството в условията на затягане на глобалните пазари. Международните потребители призовават Саудитска Арабия да запълни празнината, оставена от потенциалната забрана на ЕС за внос на руския петрол. На последната кратка среща на групата беше договорено още едно увеличение от 432 хиляди барела на ден за юни.

Китайските висши ръководители предупредиха да не се поставя под въпрос стратегията на страната за нулев ковид. На среща, ръководена от президента Си Дзинпин, седемчлененния постоянен комитет на Политбюро потвърди ангажимента си към подхода на локдауна. Той заяви също, че властите са постигнали напредък в преодоляването на най-тежката епидемия в Китай от първата вълна насам в Ухан преди повече от две години.

Премиерът на Япония заяви, че разхлабва граничния контрол в страната, наложен поради вируса, през следващия месец в съответствие с другите страни от Г-7 в опит да се стимулират потребителските разходи. Фумио Кишида смята, че граничните мерки са помогнали на страната да се справи с ковид пандемията. Той каза, че границата ще бъде отворена поетапно въз основа на съветите на експертите.

Милиардерът Лари Елисън е сред известните инвеститори, които се съгласиха да подкрепят Илън Мъск за придобиването на Twitter. Според подадените документи крипто борсата Finance, както и Brookfield Fidelity и Qatar Holding също са поели нови ангажименти за финансиране на обща стойност 7.1 милиард долара. Саудитският принц Алуалид бин Талал също се е съгласил да разсрочи настоящата си инвестиция в Twitter